Swedish English English Benelux Benelux

2017: Ett dystert år med fler döda i bränder

Den preliminära siffran som MSB nu presenterar är 113 döda under 2017. Det är det värsta året sedan 2010 då 130 omkom i bränder. Trots att vår mobila sprinkler avvärjt flera potentiellt dödliga bränder under året har antalet offer åter ökat. Detta indikerar med olustig tydlighet att dödsbränder är ett ökande problem i Sverige. Som vanligt i början på det nya året hoppas vi på Q-Fog att det i år blir handling istället för ord när det gäller Individanpassat brandskydd. Trenden kan vändas nedåt och vi vet hur. Det nya Initiativet för äldres brandskydd är ett steg i rätt riktning hoppas vi.

Läs mer om individanpassat brandskydd för riskutsatta personer på MSB.se och Brandskyddsföreningens webbplats.

Äldres Brandskydd

MSB