Swedish English English Benelux Benelux

Holland: Rökare räddad

Vår installatör i Benelux-området, Nater.nl, kallades på lördagsmorgonen till ett äldreboende som haft en brandincident kvällen innan.

I dessa dagar krävdes helkroppsdress inklusive kirurgiska handskar, ansiktsmask och förkläde för att förhindra risk för Corona-smitta bland de boende. Den boende och sjuksköterskorna var tacksamma för att brandskyddet vi installerat fungerat som det var tänkt och de var dessutom mycket pratsamma eftersom de inte har pratat med utomstående under flera veckor.

Branden orsakades av slarviga rökvanor med för mycket skräp på bordet och i askkoppen. Enheten startade när brukaren sov i sin säng och vår enhet väckte uppenbarligen honom, han rapporterade att han såg mycket rök ovanför askfat och bord och flydde från rummet med sin rollator. Vi räddade hans liv menade han. Eftersom vi även räddade hans lägenhet sov han i sin egen säng natten efter. Happy fire!

Foto: Willem Nater